nie wiem jak jest z tym wymiarem opon, bo ja miałem bieżnikowane przy 912 to bieżnik się odklejał ,i sporo widziałem takich opon z odłażącym bieżnikiem .
Ja mam bieznikowane jakiej firmy to niewiem byl tylko kolorowy znaczek FARMER, na asfalt opony dobre, w polu ziemia szybko przykleja sie do opony i wtedy z bieznika robi sie detka i sie slizga.
W zimie to juz masakra nie da rady tym jezdzic, ciagnik sam w miejscu stoi i sie slizga
Czyli opinie niezbyt pochlebne,no jeżeli opona ma służyć min 10 lat a jest tańsza o 25-30 %to chyba nie warto ryzykować,szczególnie że często jeżdżę z maksymalnym obciążeniem.
3. mi polecano farmking przetestowałem na przyczepie i teraz tam kupuję, dobrze wykonane są, moim zdaniem warto za nie zapłacić, znajomy też zawsze do 60 u nich kupuję, to indyjska produkcja jest, nie ścierają sie szybko, długo wytrzymują moim zdaniem
Robert,a jakie dokładnie kupujesz od nich? bo ja tez slyszałem o farmking, wolę duzo bardziej indyjskie od chińskich, których jets teraz pełno. Przejrzę ich ofertę
musiałbym dokładnie sprawdzić, bo nie pamiętam teraz, ale przy zamawianiu kontaktowałem sie własnie z Farmking i dopytywałm, bo jednak sprzedający ma duże pojęcie o produkcie, wiec oni mi tez troche doradzali
Moim zdaniem na dobrych oponach nie ma co oszczędzać bo przecież od tego poniekąd zależy nasze bezpieczeństwo na drodze i podczas pracy w przypadku maszyn rolniczych. Warto dołożyć a wybrać coś solidnego i sprawdzonego na kilka sezonów.
Pytałeś o opony 14.9/28, które są dostępne na allegro za 599 zł. Nie wiem, czy ktoś na nich jeździ, ale mogę powiedzieć, że są to opony rolnicze przeznaczone do ciągników i maszyn rolniczych. Ich szerokość wynosi 14,9 cala, a średnica 28 cali. Ich indeks nośności wynosi 130, co oznacza, że mogą wytrzymać maksymalnie 1900 kg na oponę. Ich indeks prędkości to A6 lub A8, co oznacza, że mogą rozwijać prędkość do 30 lub 40 km/h. Są to opony dwuwarstwowe, co oznacza, że składają się z warstw włókien bawełnianych lub nylonowych ułożonych pod kątem do kierunku jazdy. Są tańsze i trwalsze niż opony radialne, ale mają gorszą przyczepność i niższe zużycie paliwa.
Hej, ja w takim temacie troche warsztatowym. Czy ktoś z Was korzystał może z bezolejowych środków smarnyc jak tutaj http://www.lapena.pl/ ? Będę wdzięczna za odpowiedzi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum