Czytałem, ale nie wiem czy wiesz nie ma tam nic o szerokości drabiny paszowej na jedna sztuke. Wiem za to że owa szerowość powinna wynosić 60-70cm na krowe, lecz chodzi mi o to jak to się sprawdza w praktyce w różnych oborach dlatego w dalszym ciągu czekam na jakieś odpowiedzi rady zdjecia itp. Pozdrawiam
Witam! Jeśli ktoś z państwa ma nowoczesną oborę dla krów (obojętne czy wolnostanowiskową czy uwięziową) to bardzo proszę o kontakt ze mną. Liczę na Waszą pomoc i z góry dziękuję. Pozdrawiam
Czytałem, ale nie wiem czy wiesz nie ma tam nic o szerokości drabiny paszowej na jedna sztuke. Wiem za to że owa szerowość powinna wynosić 60-70cm na krowe, lecz chodzi mi o to jak to się sprawdza w praktyce w różnych oborach dlatego w dalszym ciągu czekam na jakieś odpowiedzi rady zdjecia itp. Pozdrawiam
To zależy od tego czy krowy będą miały na korytarzu paszę cały czas, czy może nie planujesz zakupu wozu paszowego i będziesz dowoził paszę ciągnikiem... Jeśli zastosujesz wóz to myślę, że dla 60 sztuk powinno wystarczyć ok 30m.
Ja również poszukuję projektu obory na 80 sztuk, krowy utrzymane bezściełowo - na korytarzach zgarniacze linowe. Jaką byście polecali halę udojową? Rybia ość czy tandem? pzdr
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum