Wysłany: 2008-05-28, 21:40 pytanko związane z ładowanie alternatora
witam :) jestem tu pierwszy raz więc prosze o porade :P Mam taki problem przy c-360 jak laduje mi alternetor to na wolnych obrotach ciagnika mi kontrolka laowania miga a na duzych juz nie :P ale ruszylem kablami na alternatorze i juz nie miaga tylko na bardzo bardzo wolnych a tak nie miga wcale tez tak macie ???
Jak dla mnie migana wolnych obrotach, bo ma za mały prąd ładowania, ale tym się nie przejmuj. Jeżeli tak jest i było wcześniej to nic na to nie poradzisz. Jeździj dalej i obserwuj co się będzie działo - może czas na przegląd alternatora.
Poziom: 18
HP: 71/711
10%
MP: 339/339
100%
EXP: 40/45
88%
Wysłany: 2008-06-02, 22:58
Możesz sprawdzić naciąg paska alternatora jeżeli przy małych obrotach migają kontrolki ładowania prawdopodobnie pasek jest za słabo naciągnięty (ale nie naciągaj go za mocno luz musi być pod kciukiem kilka mm)
Wysłany: 2008-06-03, 08:40 Re: pytanko związane z ładowanie alternatora
[quote="damiannoo184"] laduje mi alternetor to na wolnych obrotach ciagnika mi kontrolka laowania miga a na duzych juz nie[quote]
A co według Ciebie oznaczają wolne obroty
Może po prostu masz cofniętą listwę zębata w pompie wtryskowej, i twoje jałowe obroty są mniejsze od tych co podaje producent.
Jeżeli po delikatnym wciśnięciu gazu kontrolka gaśnie, to zapewne tak jest i wystarczy tylko skrócić cięgło od pedału gazu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum