Wysłany: 2008-05-24, 20:02 Słaby podnosiniczek w URSUS-C360
Witam was! Słuchajcie mam takie pytanko... w moim 360 pojawił sie problem z podnośnikiem lub pompą hydrauliczna... podczas gdy ciągnik pracuje z załączoną pompą narzędzie doczepione z tyłu np. kosiarka rotacyjna powoli opada na ziemię dopiero gdy ruszę dziwignią maszyna sie unosi... a już bez załączenia pompy szkoda gadać takie ma przyciąganie do ziemi..., olej wymieniałem tego roku w skrzyni na nowy i zero poprawy...co to może być może pierścienie na tłoku może zapchany filtr od pompy hydraulicznej sam nie wiem... a jak WY myślicie?
Poziom: 20
HP: 89/893
10%
MP: 426/426
100%
EXP: 8/52
15%
Wysłany: 2008-05-25, 11:49
Wg mnie powinieneś wymienić wszystkie gumowe uszczelniacze w pompie. Nie wiem jak w c 360 ale w c 330 miałem podobnie wymieniłem części gumowe, które bądź co bądź się zużywają, no i wszystko gra.
Tak więc przed wyrzuceniem pompy proponuję to zrobić
Jeśli nie ma wycieków/przecieków oleju, to tak jak mówią poprzednicy pompa i słownik do naprawy/regeneracji.
I przy okazji trzeba byłoby się przyjrzeć zaworom czy nie są już wypracowane.
Wysłany: 2008-06-04, 14:02 Słaby podnosiniczek w URSUS-C360
Drodzy koledzy z branży rolniczej po całej regeneracij układu hydraulicznego podnosnik ożył...mianowicie przyczyną tego opadania była wina tłoka ,tulej i pierscieni...moje zaniepokojenie wzbudziła takze pompa po jej wymontowaniu okazało sie ze filtr jezt cały zapchany a najwazniejsze było to ze cały naped pompy czyli wałek z kołem zębatym łożyska igeiłkowe uległy znacznem wypracowaniu łącznie z oringami... po regeneracji podnosnik i próbie katalogowej wygląda jak now DZiex i POZDRO dla WAS>>>!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum