Wysłany: 2008-01-01, 21:50 Co się opłaca posiać w 2008 roku
Mam pytanie mam 50 hektarów. Sieje co roku buraki ale co roku moge siać coraz mniej i zastanawjam się co zaśiać. mam jusz zakontraktowane 2,5h kukurydzy około 10 h zboża i niewjem co śiać bo wynika z tego że nic się nie opłaca. co posiać? pomuszcie
Oprócz 50 ha to masz jakieś zwierzęta i przede wszystkim możliwości rozbudowy własnego gospodarstwa, czy mieszkasz w środku wsi i do okoła masz sąsiadów ???
To znaczy że możesz się rozbudować i rozwinąć. W rolnictwie nikt Cię do niczego nie zmusza (i to mi się podoba), ale musisz obrać jakiś bardziej konkretny kierunek a to zależy też od tego co lubisz robić.
Jeden lubi sprzęt rolniczy inny lubi zajmować się zwierzętami lub pracować na polu. Opłacalność oczywiście też jest ważna, a wszystko i tak zależy od Ciebie i twojej pomysłowości.
Widzę że przybywa upraw i nowych zastosowań dla kukurydzy. Może to jet dobry wybór ???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum