Poziom: 13
HP: 0/370
0%
MP: 176/176
100%
EXP: 7/30
23%
Wysłany: 2009-08-16, 10:07 problem z wywrotem
Witam.mam problem związany z wywracaniem przyczepy a dokładniej z jej opuszczaniem.dokładniej to jak wywracam przyczepe case to do góry idzie bez najmniejszego przoblemu,a jeśli wywróci się do oporu to niechce opadać na dół tak jakby się coś zacinało tylko niewiem co?Kłopotu niema gdzy niewywracam na maksa.Niewiem co jest bo wcześniej gdzy jeździła z c 360 3P nic się niedziało,może pompa w ciągniku jest zamocna i trzeba zastosować jakiś zawór przeciążeniowy?????Jeśli ktoś miał coś podobnego to proszę o pomoc.A przyczepa to autosan d 732.
wygląda na to że przyczepa jest za bardzo wypionowana i nie ma co siłownika nacisnąć a 60ątka do wywrotu jest tępa i olej bardziej ciekły
recepta to założenie łańcuchów ograniczających wywrot , zwykle w ramie są otwory do przykręcenia
Problem może leżec po stronie szybko złączy,jeśli w ciągniku masz szybko złącze orginalne od case, a do przyczepy dokupiłes np JD, to te złącza razem nie pasujom dokładnie.Do Case szybko złącze musi miec kulke , możesz przetestowac podnieśc przyczepe, jak niebędzie chciała opuscic, to powoli odkręcaj szybko złącze jak poluzujesz to przyczepa powinna opadac,fakt że będzie mały wyciek oleju, ale będziesz wiedział gdzie leży problem.ja takie przyczyny opuszczania przerabiałem zawsze były szybko złącza.
Ostatnio zmieniony przez adam1232651 2009-08-16, 12:08, w całości zmieniany 3 razy
Poziom: 13
HP: 0/370
0%
MP: 176/176
100%
EXP: 7/30
23%
Wysłany: 2009-08-16, 13:02
też mi się wydaje że być może jest to szybko złącze bo jak się popuści węża i jak troche oleju wycieknie to potem opada ale najpierw trzeba troszke do góry a potem na dół.To musze wymienic szybko złącze?szybkozłącze jest typu euro-to na wciskanie.a łańcuchy ogranuczające też założe.
No właśnie,case musi miec męskie z kulkom,inne nie pasujom blokujom przepływ oleju,przerabiałem to z różnymi maszynami,na polskim rynku są tylko stożki,jedyna rada zmień żeńskie w ciągniku.a problem zginie.
Zainteresowanym tematem mogę polecić stronę https://www.fitpark.pl/of...nych/dla-dzieci , na której znajdziecie ofertę firmy FitPark, czyli polskiego producena siłowni zewnętrznych oraz urządzeń outdoor fitness. Według mnie konstrukcje przygotowane są z myślą o wieloletniej eksploatacji w przestrzeni publicznej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum