Witam!!!
Mamy 3,5 ha, docelowo 10 ha. Oboje pracujemy zawodowo. Chcemy coś zrobić z naszą ziemią jako dodatkowe źródło dochodów, Klasa IV, V i VI dodatkowo w Parku Krajobrazowym... Macie jakieś pomysły???
_________________ "Błogosławiony niech będzie człowiek, który nie mając nic do powiedzenia, nie dostarcza tego dowodu w słowach."G.Eliot
Gospodarstwo agroturystyczne. W zależności od regionu i odległości od dużego miasta. Zaczynając od upraw ekologicznych we własnym ogródku, aż po przejażdżki konne po parku
Też wpadłam na ten pomysł... tylko nie wiem, z której strony ugryźć, a ludzie niekoniecznie chcą sprzedawać swój know how. Chciałabym zacząć od ekoupraw, zdobyć certyfikat, zbyt, a później może głębiej w turystykę...
Pytanie, co się sprawdza na ziemiach tak słabej klasy???
_________________ "Błogosławiony niech będzie człowiek, który nie mając nic do powiedzenia, nie dostarcza tego dowodu w słowach."G.Eliot
Gospodarstwo agroturystyczne to dobry pomysł ale aby na tym zarobić musisz zaoferować coś więcej niż inne gospodarstwa. Dobrze jak w okolicy jest jakaś woda - rzeka lub jezioro. Dobrym pomysłem są konie, kłady itp. Warto wzbogacić je również o o żywność ekologiczną Pomysłów jest dużo, więc tym więcej tym lepiej.
W zasadzie gospodarstwo agroturystyczne to duża inwestycja jeżeli chcesz urządzić coś co przyciągnie klientów i jeżeli masz im coś do zaproponowania,np basen,rzeka,jezioro i możliwość spływu kajakowego czy wypożyczenia rowerów. Tutaj każdy szczegół ma znaczenie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum