Witam wszystkich :) mam takie pytanie zauwazylem ze niektorzy robia kiszonke pod bialo-czarna foli znaczy z jednej biala a z drugiej czarna... czy ta folia jest lepsza od tej calej czarnej czy jak? osobicie zawsze robie kiszonke z QQ pod cala czarna ale moze trzeba to zmienic co o tym myslicie:) dzieki wszystkim za wypowiedzi:)
Witam. U mnie kiedyś też robiliśmy kiszonkę z QQ pod czarną folią, ale już od paru lat robimy pod czarno-białą. Przykrywamy nią pryzmę białym do dołu i w lato, kiedy kiszonki jest już mniej i jest nadmiar foli zawijamy folię na pryzmę białym do góry. Dzięki temu kiszonka nie nagrzewa się od słońca i nie zachodzi powturna fermentacja, czyli jest lepszej jakości.
Ostatnio zmieniony przez UBUNTU 2011-01-09, 14:50, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum