Chodzi mi oto czy są nadymiarowe, tak jak np. pierścienie tłokowe czy panewki- nominały, na I, II, III, szlif
Pytam, gdyż ostanio zmieniałem simering w opryskiwaczu. Kupiłem nowy- rozmiar z ksiązki wziołem, i wymieniam, a tu niespodzianka zakładam nowy, a na zewnętrznej średnicy wchodzi jak w masło- palcami go wcisnołem, kręcę walkiem, a uszczelniacz się obraca wraz z wałkeim Patrzę po rozmiarach a tam, numerki identyczne są Kupiłem drugi na wzór i podobieństwo, i znowu to samo....
I niewiem co teraz zrobić
Rozwiercić otworu na wyższy wymiar nie mogę - nie ma miejsca, i dlatego pytam czy są nadwymiary
W moim przypadku udało sie poprzez dobór, simernigu o rozmiar większy i poprzez niewielkie zeszlifowanie zewnętrznej średnicy udało się go wcisnąć. Może większej siły użyłem niż normalnie, ale wszystko jest OK, nie cieknie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum