Witam!!! Mam problem do rozwiązania z którym nie mogę sobie poradzić. Mianowicie w moim ciągniku dosyć często ucieka mi płyn chłodniczy przez rurkę przelewową. Oprócz tego powstaje mi piana pod korkiem koloru rdzawego. Jest jej bardzo dużo. Nie wiem czy może się wytwarzać w układzie jakieś ciśnienie? Nie wiem czy jest to z tym powiązane ale już dwa razy wymieniałem nagrzewnicę ponieważ robiła się w niej dziurka i sączył się płyn. Często wariuje mi wskaźnik temperatury skacząc od zera do 90C. Wymieniony został korek chłodnicy i termostat lecz nic to nie pomogło. Proszę o pomoc i z góry dziękuje. Jeśli chodzi o ciągnik to jest to Zetor 7341 z 2003 roku.
Zobacz czy nie masz płynu, lub wody w oleju silnikowym (białawy osad z olejem), a takie objawy jak wyrzucanie wody z chłodnicy może świadczyć o uszkodzonej (wydmuchanej) uszczelce pod głowicą silnika - niestety
Uszczelki pod głowicami były wymieniane pół roku temu ale to nie pomogło. Głowice również były sprawdzane. W oleju nie widać śladów wody. Ale skąd może się brać ta rdzawa piana w chłodnicy?. Układ był czyszczony a płyn wymieniany na nowy ale i tak zabarwił się na kolor rdzawy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum