Agro forum - forum rolnicze :: Uciekający płyn

FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Agro forum - forum rolnicze Strona Główna » Mechanizacja » Części, obsługa » Uciekający płyn

Uciekający płyn
Autor Wiadomość

pawlowskidawid 
czytelnik

Poziom: 1

HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 1/9
 11%
  Wysłany: 2007-11-03, 18:08   Uciekający płyn

Witam!!! Mam problem do rozwiązania z którym nie mogę sobie poradzić. Mianowicie w moim ciągniku dosyć często ucieka mi płyn chłodniczy przez rurkę przelewową. Oprócz tego powstaje mi piana pod korkiem koloru rdzawego. Jest jej bardzo dużo. Nie wiem czy może się wytwarzać w układzie jakieś ciśnienie? Nie wiem czy jest to z tym powiązane ale już dwa razy wymieniałem nagrzewnicę ponieważ robiła się w niej dziurka i sączył się płyn. Często wariuje mi wskaźnik temperatury skacząc od zera do 90C. Wymieniony został korek chłodnicy i termostat lecz nic to nie pomogło. Proszę o pomoc i z góry dziękuje. Jeśli chodzi o ciągnik to jest to Zetor 7341 z 2003 roku. ;-) ;-) ;-)

admin
Administrator

Poziom: 23

HP: 98/1225
 8%
MP: 585/585
 100%
EXP: 53/65
 81%
Wysłany: 2007-11-03, 20:07   

Zobacz czy nie masz płynu, lub wody w oleju silnikowym (białawy osad z olejem), a takie objawy jak wyrzucanie wody z chłodnicy może świadczyć o uszkodzonej (wydmuchanej) uszczelce pod głowicą silnika - niestety :-(

Pozdrawiam

pawlowskidawid 
czytelnik

Poziom: 1

HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 1/9
 11%
  Wysłany: 2007-11-03, 21:06   

:cry: Uszczelki pod głowicami były wymieniane pół roku temu ale to nie pomogło. Głowice również były sprawdzane. W oleju nie widać śladów wody. Ale skąd może się brać ta rdzawa piana w chłodnicy?. Układ był czyszczony a płyn wymieniany na nowy ale i tak zabarwił się na kolor rdzawy. :cry:

Odpowiedz do tematu