Czy może ktoś zna niezawodny sposób pozbycia się dzikich os, zagnieżdżonych w ziemi
Próbowałem już zasypywać otwór którym wchodzą ale to nic nie daje, przez noc potrafią "wywiercić" nowy tunel, próbowałem także zasypać i przykryć miejsce ich wejścia płytkami chodnikowymi, ale to także nie daje pozytywnego efektu, zrobiły sobie nową dziurkę.
Środków chemicznych jeszcze nie próbowałem, bo jak im tam coś psiknąć, jak włożyć kij w mrowisko ???
Osy, jak osy na ogół mi nie przeszkadzają, ale wybrały sobie miejsce tuż kranie i w południe to naprawdę trzeba i uważać i delikatnie podchodzić do kranu ażeby nie ukąsiły...
Na początku chciałem je usunąć w mało drastyczny sposób czyli podrażnić żeby same się przeniosły. Żaden sposób nie poskutkował więc wziąłem opryskiwacz ogrodniczy 10l rozrobiłem środek owadobójczy, zablokowałem i ustawiłem strumień z dyszy opryskiwacza na gniazdo i poruszyłem gniazdo - po godzinie był spokój - brutalne ale słomę musiałem zabrać.
admin właśnie taki mam pierwszy plan, popryskać czymś przy pomocy opryskiwacza plecakowego.
A skoro mówisz, ze pomogło to powiem, że pocieszyłeś mnie i rozwiałes moje wątpliwości
Dzięki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum