Poziom: 3
HP: 0/44
1%
MP: 21/21
100%
EXP: 3/9
33%
Wysłany: 2008-08-26, 15:43
no umie dziś skończyły sie żniwa zwiozłem ostatnie 30 balotów słomy bardzo mokrej...koszenie zbóz skonczyłem półtora tygodnia temu...co do plonu to oziminy sypały super pszeniczka kris na dobrym stanowisku dala okolo 8,7 t/h a najnizszy około 4,5 t/h podobie pszenzyto plon od 4 t/h do 7.5t/h jare totalna porazka nie wiem czy sypnelo wiecej niz 2.5t/h ale co tam raz lepiej raz gorzej
Jęczmień ozimy kosiliśmy 11 lipca na Youtubie mam film :) koniec lipca rzepak. W tym roku później, bo ciężko było z pogodą 2 dni pogoda na trzeci wszyscy byliśmy gotowi do rzepaku, a tu w nocy deszcz i po młuceniu było... Od 2007 rzepaku są koszone w ostatnich tygodniach lipca u nas w sierpniu już wszyscy w przenicach są... A tym roku bardzo słaba nam sypał rzepak, ale za to przenica bdb.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum