Witam
Chciał bym sie co mogę zrobić przeciwko wroną??? Jak wcześniej napisałem w temacie wrony powydzierały moje buraki cukrowe i zostawiły na polu!!! Wrony ich nie zjadły !!!
jak ktoś może pomóż to z góry dziękuje!!
Poziom: 20
HP: 89/893
10%
MP: 426/426
100%
EXP: 12/52
23%
Wysłany: 2008-05-26, 22:14
Witam, szczerze mówiąc pierwszy raz słyszę o takim przypadku, aby wrony wydarły buraki cukrowe. Nie znam środka odstraszającego na wrony jednakże na allegro widziałem ultradźwiękowe odstraszacze na ptaki , nie gwarantuję ich skuteczności no i montaż na polu będzie kłopotliwy (bo skąd podciągnąć prąd???)
Pozostają jeszcze różnego rodzaju strachy: pocięte reklamówki , puszki aluminiowe, rozwalone kasety, bibuła itp.
Nie znam środka odstraszającego na wrony jednakże na allegro widziałem ultradźwiękowe odstraszacze na ptaki , nie gwarantuję ich skuteczności no i montaż na polu będzie kłopotliwy (bo skąd podciągnąć prąd???)
Potwierdzam, widziałem coś takiego w pracy, nie naj rozwiązanie...
Wg instrukcji tego urządzenia miło to odstraszać ptaki w promieniu dość sporym, dokładnie nie pamiętam jakim, ale duża to liczba była, a działało zaledwie w odległości 10-15 m. ;-(
nie jesteś osamotniony z problemem mnie wp......ją kukurydzę i chyba będę siał drugi raz
u mnie kukurydzę nie wydzierają bo zaprawilem przed sianiem. ale sie wzieły za buraki!!!
niedaleko koło mnie też ludziom wydarły i nikt nie wie co robić
Ubij pare sztuk i porozwieszaj na polu na tyczkach brutalne ale ponoc skuteczne
Tyle tylko że można prawu podpaśc jak Cię jakiś obrońca przyrody zakabluje
W Niemczech widziałem jak do odstraszania przede wszystkim zajęcy ale tez i ptactwa używali urządzeń hukowych. sprzęt napędzany z butli z gazem co jakiś czas imitował odgłos wystrzału. na jakiś czas skuteczne dopóki sie zwierzaki nie oswoją, ewentualnie ktoś Ci sprzętu z pola nie gwizdnie
Poziom: 20
HP: 89/893
10%
MP: 426/426
100%
EXP: 12/52
23%
Wysłany: 2008-05-29, 00:27
Cytat:
Ubij pare sztuk i porozwieszaj na polu na tyczkach brutalne ale ponoc skuteczne
Tyle tylko że można prawu podpaśc jak Cię jakiś obrońca przyrody zakabluje
No tak... sytuacja dyskusyjna bynajmniej... a co do walki z ptactwem to zaprawia się ziarno Mesurolem 500 FS KLIK Niektórzy twierdz, że pomaga inni, ze nie jak to każdy środek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum