witam wszystkich
mam pytanie odnosnie sprzegla w t-25. wymienilem w nim tarcze sprzeglowa i 3 odciski(łapki) a takze łożysko i jak chce go juz spowrotem skrecic w calosc to blokuje mi sie wał jakby cos go trzymalo i wcale nie mozna nim obrucic. niby zlozony jest tak jak byl rozebrany lecz go blokuje. jak jeszcze nie byl skrecony dobrze, to obracal sie (szpara okolo 2 cm) ale jak skece go (0,5 cm) to juz go cos blokuje nawet juz docisk sprzegla odkrecilem to chodzil ale jak zakrece to juz go blokuje i nie wiem czy go mam obrucic na sile rozrusznikiem albo na biegu pociagnac czy nie uzywac takich srodkow??
z gory dzieki za szybka odpowiedz!!!
pozdrawiam
Wysłany: 2008-08-02, 17:39 Re: problem ze sprzeglem
Jaro527 napisał/a:
(szpara okolo 2 cm) ale jak skece go (0,5 cm) to juz go cos blokuje
O jakiej tutaj "szparce" mówimy Czy może chodzi o szczelinę między dociskiem a łożyskiem, na tych "łapkach"
A co do próbowania kręcenia rozrusznikiem, czy prób na zaciąg to odradzam, bo jeśli mocno się klinuje, to może się na dobre zaklinować, a wtedy ani rusz
I w którym miejscu się blikuje, na sprzęgle czy na łożysku
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum