Witam.
Tyle czasu bez awarii, no i wkońcu stało się....
Jak narazie nie mam pojęcia, ale cały czas blokuje mi się szósty bieg i to tylko "6-ka". Jak zmieniam bieg na najwyższy to mam takie wrażenie jakby drążek nie trafiał tam gdzie trzeba, poczym dzwignia pozostaje na swoim miejscu i nie sposób "rzzucić" na luz, a tym bardziej zredukować. "Wylozwanie" Właka nie jest trudne, ani pracochłonne, ale nie może tak być !
Czy może ma ktos jakiś pomysł co się mogło stać
Jak narazie nie mam czasu ażeby zajrzeć do skrzyni, a wydaje mi się, że mała regulacja powinna pomóc...
Pozdrawiam
kolego witaj w klubie.u mnie tez tak sie dzieje tylko u mnie sie rozne biegi blokuja a przez to wymienilem juz 3 galki co sie bieg wlacza bo jak mi sie zakleszcza to jak uderze to noo utrace ja hihi.i u mnie jeszcze wyskakuja wiem przyczzyne bo znam ruskiego nie raz go robilem ale jak pomysle ze to kolejny raz to najchetniej bym go potpalil.aha w twoim przypadku nie sadze zeby regulacja pomogla trzeba pacjenta otwierac.
no tak, zgadza się, regulacja nic a nic nie pomogła
właśnie się przymierzam do "otworzenia pacjenta", ale teraz to myślę, że to raczej pęknięta sprężynka albo cos w tym stylu
witam panowie poratujcie jak i czym moge zespawać obudowe skrzyni biegów w moim władymirku [prubowałem elektrodązwykłą i żeliwną ale to nanic te elektrody wogóle nie kleją się do tego materiału
a w jaki sposób próbowałes spawać ???
elektrodą żeliwna powinno dać radę, ale....
zależy jakiej elektrody używasz tzn. głownie o otuline tutaj chodzi, i sam skład stopiwa, a po drugie może nawet i ważniejsze spawanie żeliwa wymaga podgrzania spawanych elementów, najlepiej było by podgrzać farelkiem, albo lampą elektryczną, od biedy można użyć palnika gazowego, ale nie jest to właściwa metoda, i po trzecie ważne jest studzenie powinno trwac w przypadku żeliwa dośc długo, i w odpowiedniej atmosferze ale tego to już w domowych warunkach nie zapewnimy.
a duże masz to peknięcie, i w jakim miejscu
P.S. warto też zastanowić się nad lutowniem, ale pod warunkiem że nie jest to duże peknięcie tip
Niechce zakładać nowego tematu Czywe władymircu jest rzeczą normalną ze podczas zmiany biegów z terenowyych na szosowe jest problem z ich włączeniem.Trzeba wrzucić na luz przegazaować żeby tryby sie rozluzowały i perzesunąć dzignię w strone biegów szosowych a nastepnie na odpowiedni bieg.Niestety umnie gdy tak postąpie to raz biegi szosowe są a raz nie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum