Agro forum - forum rolnicze, sadownicze, ogrodnicze - :: Nie równa praca silnika mf 255 !!

FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj  Album

Agro forum - forum rolnicze, sadownicze, ogrodnicze - Strona Główna » Mechanizacja » Ciągniki rolnicze » Ciągniki Massey Ferguson » Nie równa praca silnika mf 255 !!

Nie równa praca silnika mf 255 !!
Autor Wiadomość

thomas667 
debiutant

Poziom: 3

HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 5/9
 55%
Wysłany: 2012-10-18, 18:38   Nie równa praca silnika mf 255 !!

Mam pytanie związane z nierówna pracą silnika mf 255. Na wolnych obrotach silnik nie równo pracuje, pompa wytryskowa jest po kapitalnym remoncie czyli wymieniona głowica pompka zasilająca wtryski są nowe filtr paliwa jest nowy filtr powietrza wyczysciłem i jest czysty dodam że silnik zaczoł trochę brać oleju i zastanawiam się czy przyczyna nierównej pracy silnika może być to branie oleju zawory oczywiscie są ustawione dobrze . 0,30 na ssącym i tak samo na wydechu. Jeżeli chodzi o zapalanie silnika zimnego czy ciepłego to pali bardzo dobrze. Może ktoś miał podobne objawy w mf-ie ?? bardzo porszę o rade i o pomoc Pozdarwiam.

rolniczymech 
debiutant

Poziom: 2

HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 3/8
 37%
Wysłany: 2012-10-19, 23:52   

Nasuwa mi się najpierw pytanie, czy objawy nagle czy nasilały się od dłuższego czasu? Obstawiałbym kiepskie paliwo, no chyba, że zawsze z tego samego źródła masz.

thomas667 
debiutant

Poziom: 3

HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 5/9
 55%
Wysłany: 2012-10-20, 15:31   

Przed regeneracją pomby wtryskowej już zaczynał nie równo pracować ale nie było to tak słyszalne jak teraz. Gdy zapale silnik to około minuty chodzi równo później już zaczyna nie równo pracować. Zaczyna równo pracować powyżej 1500 obr/min a co do paliwa to jestem pewnien ze jest dobre

Odpowiedz do tematu