Agro forum - forum rolnicze, sadownicze, ogrodnicze - :: problem z zapaleniem

FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj  Album

Agro forum - forum rolnicze, sadownicze, ogrodnicze - Strona Główna » Mechanizacja » Ciągniki rolnicze » Ciągniki Belarus MTZ » problem z zapaleniem

problem z zapaleniem
Autor Wiadomość

cichy303 
czytelnik


Dołączył: 23 Maj 2010
Posty: 4
Poziom: 1

HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 3/9
 33%
Wysłany: 2010-05-23, 11:23   problem z zapaleniem

hej

niedawno do swjego mtz belarus założyłem nowy rozrusznik taki jak w załaczniki i od niedawna jest problem a mianowicie ciągnik rano nie chce zapalić tz dziwięk wychodzi z niego tak jak by obracał ale po chwili wydaje dzwięk jak by tryby przeskaiwały po sobie a potem metaliczny dziwęk ciętej balchy alb cos w podobie. trudno opisać ten dziek. tylko ze njdziwniejsze jest potem jak odpalę ciągnik na popych i troche pochodzi to potem cały dzien zapala normalnie:/ wiecie moze co jest przyczyną z góry dziękuje

pozdrawiam

cichy303







Lektura obowiązkowa: Regulamin i Nowe zasady w dziale mechanizacja!!! Przeczytaj koniecznie!!!.
X_M

   
 
 

junak26 



Pomógł: 18 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Cze 2008
Posty: 292
Poziom: 15

HP: 0/488
 0%
MP: 233/233
 100%
EXP: 35/35
 100%
Wysłany: 2010-05-25, 10:08   

Może to być wina elektromagnesu ale nie jestem pewien na 1oo% spróbuj taki myk: siadasz rano do traktora i odpalasz jeżeli nie odpali i zgrzyta to wyjdź i puknij parę razy w elektromagnes( ale nie za mocno :D). Pozdro
Mam nadzieję, że pomogłem jeśli nie to będziemy radzić dalej.
_________________
Pozdro
   
 
 

cichy303 
czytelnik


Dołączył: 23 Maj 2010
Posty: 4
Poziom: 1

HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 3/9
 33%
Wysłany: 2010-05-26, 11:29   

hej a gdzie jest ten elektromagnes??
   
 
 

junak26 



Pomógł: 18 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Cze 2008
Posty: 292
Poziom: 15

HP: 0/488
 0%
MP: 233/233
 100%
EXP: 35/35
 100%
Wysłany: 2010-05-26, 13:14   

Na załączniku to jest to górna cześć tam gdzie się przykręca przewody :-) Pozdro
_________________
Pozdro
   
 
 

cichy303 
czytelnik


Dołączył: 23 Maj 2010
Posty: 4
Poziom: 1

HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 3/9
 33%
Wysłany: 2010-05-29, 11:36   

hej

pukałem w ten elektro magnes i nic dalej to samo :/
a czy to moze byc związane z akumulatorem ze np słaby??

a mam pytanie czy w tym mtz belarus jest coś takiego jak odpręznik??
   
 
 

kacztorf 
aktywista


Pomógł: 74 razy
Dołączył: 29 Lis 2009
Posty: 583
Poziom: 22

HP: 11/1106
 1%
MP: 528/528
 100%
EXP: 9/59
 15%
Wysłany: 2010-05-29, 20:29   

może prąd ucieka na lużnych lub zanieczyszczonych przewodach tych od akumulatora ,posprawdzaj i oczyść szczególnie masowy . te silniki nie mają odprężnika . zrób eksperyment - włącz światła i próbuj zapalać jak przygasną mocno to znaczy że rozrusznik pobiera dużo prądu lub silnik stawia duży opór . natomiast jak przygasną nieznacznie a rozrusznik nie obraca to szukaj w połączeniach przewodów
   
 
 

cichy303 
czytelnik


Dołączył: 23 Maj 2010
Posty: 4
Poziom: 1

HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 3/9
 33%
Wysłany: 2010-05-31, 10:33   

a co znaczy że silnik stawia duzy opór ?? z czym to moze być związane??
   
 
 

kacztorf 
aktywista


Pomógł: 74 razy
Dołączył: 29 Lis 2009
Posty: 583
Poziom: 22

HP: 11/1106
 1%
MP: 528/528
 100%
EXP: 9/59
 15%
Wysłany: 2010-05-31, 13:24   

niewłaściwy olej lub zużyty, nieodpowiedni kąt wtrysku - za wczesny ,przytarty silnik
   
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

 
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group - Mapa Forum

antyspam Truskawki - Sadzonki truskawek
Polecamy
reklama

reklama

Facebook

reklama google